Η ομάδα ιδρύθηκε το 2003 από τις  κουκλοπαίκτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου με τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας.
Από το 2003 έχει σαν μόνιμη έδρα το εργαστήριο Κουκλοθεάτρου «Κοκου-Μουκλό» στην οδό Μεγίστης, περιοχή Τζιτζιφιές – Καλλιθέα. Η ομάδα έχει συνεχή παρουσία από το 2003 στο χώρο του κουκλοθέατρου δίνοντας παραστάσεις σε μόνιμη βάση στο κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό καθώς και σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ, ενώ τους θερινούς μήνες περιοδεύει σε Δήμους όλης της Ελλάδας.
Στο πέρασμα του χρόνου η ομάδα έχει πλαισιωθεί με αξιόλογους νέους συνεργάτες, μουσικούς, φωτιστές, ηθοποιούς, σκηνογράφους,  ενδυματολόγους, συγγραφείς κ.ά.
Επίσης, μέσα από τη συνεργασία με άλλες τέχνες και καλλιτέχνες, η ομάδα εξελίσσεται εκφραστικά, τεχνικά και αισθητικά.
Η ομάδα είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Κέντρου της Διεθνούς  Ένωσης Κούκλας UNIMA, (Union Internationale de la Marionnette)

www.kokoumouklo.gr

Τηλεοπτικά–εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Την περίοδο 2005-2006 ανατέθηκε στην ομάδα η δημιουργία 24 ωριαίων παιδικών εκπομπών με κούκλες με τον τίτλο «Κουκλομπελάδες» για τις ανάγκες του νέου καναλιού της ΕΡΤ  Prisma+, σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγών κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ Α.Κ.Τ.Ι.Σ. Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά με ειδικές ανάγκες Α.με.Α. Η εκπομπή παρουσιάστηκε στην ελληνική τηλεόραση  τον Ιούνιο του 2007.

Το 2007 σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαντωνόπουλου η ομάδα εμψύχωσε με κούκλες μια ταινία μεγάλου μήκους για παιδιά σε σενάριο του συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά, με τίτλο «Ο δρόμος προς την ευτυχία». Η ταινία παρουσιάστηκε σε φεστιβάλ κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ και προβλήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Πεκίνου όπου το 2008 η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα.

Η παράσταση της ομάδας «Φεγγαρόσουπα» επιλέχθηκε από τη συγγραφική ομάδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που επιμελήθηκε το βιβλίο της Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικού ως παράδειγμα της συνεργασίας των τεχνών Μουσική & Κουκλοθέατρο (κεφάλαιο 23: «Μουσική – Παντού Μουσική»).

Τρέχουσες παραστάσεις

Χριστουγεννιάτικη παράσταση κουκλοθεάτρου: «Η επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα» της Ζωγραφιάς Δαβαρούκα
Για 4 παραστάσεις (3 - 10 - 17 - 24 Δεκεμβρίου) στο Θέατρο «ΑΛΚΜΗΝΗ»

Παράσταση κουκλοθεάτρου: «Η Φεγγαρόσουπα» των Φίλιππου Μανδηλαρά – Βάσως Γιαρένη
Από Σάββατο 7 Ιανουαρίου στο Θέατρο «ΑΛΚΜΗΝΗ»

 

Εκδόσεις

Η φεγγαρόσουπα / Βάσω Γιαρένη, Φίλιππος Μανδηλαράς
Μια... φεγγαρόσουπα και 9 παιδικά τραγούδια