Αλέξια Οθωναίου

Η νεαρή εικονογράφος Αλέξια Οθωναίου μας παρουσιάζει τη δική της αισθητική - επηρεασμένη και από τα κόμικς - άποψη  για το παιδικό βιβλίο και μας εξηγεί πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να συνδυαστούν με την πανάρχαια τέχνη της ζωγραφικής!  

Φωτεινή Στεφανίδη

Η εικονογράφος, ζωγράφος και συγγραφέας Φωτεινή Στεφανίδη μας ξεναγεί στο πολύχρωμο σύμπαν της, στα χειροποίητα βιβλία, στις όμορφες συνεργασίες και στην δημιουργία με απλά υλικά πάνω σε ασυνήθιστους καμβάδες.

Βούλα Μάστορη

Μέσα σε ένα υπέροχο χιονισμένο τοπίο συναντήσαμε τη συγγραφέα Βούλα Μάστορη.

Λήδα Βαρβαρούση

Η συγγραφέας και  εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση, με τη βοήθεια της συμπαθέστατης Λούνας, μας καλωσορίζει στο σπίτι της και μας μιλά για τις διαφορές  ζωγραφικής-εικονογράφησης και για τις πιο όμορφες στιγμές της πολύχρονης καριέρας της.

Έφη Λαδά

O Μικρός Αναγνωστης επισκέπτεται το σπίτι της Έφης Λαδά φετινής υποψήφιας για το βραβείο Άντερσεν, μας μιλάει για το πως τα στοιχεία της ζωής της μεταγράφονται σε εικόνες και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε και μεις όσα ζούμε για τις καλλιτεχνικές μας δημιουργίες.

Φωτεινή Φραγκούλη

O Μικρός Αναγνωστης επισκέπτεται το σπίτι της συγγραφέως Φωτεινής Φραγκούλη, και γνωρίζει τις δύο της γάτες και τις όμορφές της ιστορίες!

Ελένη Δικαίου

O Μικρός Αναγνωστης επισκέπτεται το σπίτι της Ελένης Δικαίου, γνωστής και πολυδιαβασμένης συγγραφέως, η οποία συζητά μαζί μας για όσα την εμπνέουν ώστε να αντλήσουμε και εμείς ιδέες για τις δικές μας ιστορίες! 

Άλκη Ζέη

Ο Μικρός Αναγνώστης έχει τη μεγάλη χαρά να σας παρουσιάζει μια αγαπημένη συγγραφέα, της οποίας τα βιβλία  θα συναντήσετε σχεδόν σε κάθε -παιδική και μη- ελληνική βιβλιοθήκη: την Άλκη Ζέη!!

Βασίλης Παπατσαρούχας

Ο Μικρός Αναγνώστης επισκέπτεται το σπίτι του βραβευμένου εικονογράφου Βασίλη Παπατσαρούχα, ο οποίος μας περιγράφει πώς η σκέψη του ξεδιπλώνεται σε εικόνες που γεμίζουν τα παιδικά βιβλία και δίνουν χαρά στους μικρούς αναγνώστες αλλά και στον ίδιο!

Μαρία Ρουσάκη

Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη μας μιλά για τα παιδικά της χρόνια, μας παρουσιάζει τα αγαπημένα της βιβλία και μας αποκαλύπτει ποιος τη βοηθά να γράψει τις ανατρεπτικές της ιστορίες!

Σβετλίν

Ο γνωστός εικονογράφος Σβετλίν, μας μιλά για τις σαγηνευτικές του εικόνες με τις οποίες δίνει μορφή σε γνωστούς και αγαπημένους μας ήρωες

Χρήστος Μπουλώτης

Ο συγγραφέας και Έλληνας υποψήφιος του διεθνούς Βραβείου Άντερσεν 2011 Χρήστος Μπουλώτης  μας ξεναγεί στο σπίτι του και στην μεγάλη του συλλογή από παιχνίδια!

Σοφία Ζαραμπούκα

Η συγγραφέας και εικονογράφος Σοφία Ζαραμπούκα μας ξεναγεί στο καινούργιο της γραφείο και μας μιλά για τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις εικόνες της!

Ντανιέλα Σταματιάδη – Κατερίνα Βερούτσου

Επισκεφτήκαμε το εργαστήρι που μοιράζονται οι γνωστές εικονογράφοι Ντανιέλα Σταματιάδη και Κατερίνα Βερούτσου, και είδαμε πώς με φαντασία και χιούμορ φτιάχνουν τις μαγικές τους εικόνες!

Βαγγέλης Ηλιόπουλος

ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος μάς συστήνει τους ήρωές του και μάς ψιθυρίζει τα μυστικά της συγγραφής.

Πέτρος Μπουλούμπασης – Σοφία Τουλιάτου

Δύο «μαγικά μολύβια», η ομάδα magikpencil -κατά κόσμον Πέτρος Μπουλούμπασης και Σοφία Τουλιάτου -  μας εισάγουν στη μαγεία του σχεδίου και της εικονογράφησης και μας εξηγούν πώς η ζωγραφική αλλάζει τον κόσμο και τα πράγματα!

Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου μάς παρουσιάζει τα αγαπημένα του παιδικά βιβλία και μας μαθαίνει μια ιστορία για να τη διηγούμαστε στα άλλα παιδιά!

Βάσω Ψαράκη

Η εικονογράφος Βάσω Ψαράκη μας αφηγείται πώς ξεκίνησε να γράφει, από πού εμπνέεται και τι δουλειά έχει ένας αργαλειός στο γραφείο της.