Θέμα: Φτιάξε τη δική σου συνταγή αγάπης!

 «Ας πιανόμαστε από τα χέρια ας ενώνουμε τις καρδιές αυτά τα κατακόκκινα πιθάρια αγάπης κι ας χαμογελάμε» Με αφορμή το στίχο του Νικηφόρου Βρεττάκου, γράψε μας τη δική σου συνταγή της αγάπης!

Θέμα: Γράψε ένα κόμικς

Γέμισε μία σελίδα ή περισσότερες με λόγια και εικόνες φτιάχνοντας το δικό σου κόμικς!

Θέμα: Περιπέτεια στην αρχαία Αίγυπτο

 Με φόντο τις κοιλάδες του Νείλου και τη σκιά των πυραμίδων, οι ήρωες σου ζουν μια περιπέτεια δίχως προηγούμενο! Άσε το τοπίο και την ιστορία να σε εμπνεύσουν και γράψε μας ένα συναρπαστικό διήγημα.

Θέμα: Μια ιστορία με μάτια κλειστά…

Γράψε μια ιστορία σε πρώτο πρόσωπο όπου ο κεντρικός ήρωας είναι ένα τυφλό παιδί. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως πρώτη ύλη ήχους, αρώματα και αισθήσεις αλλά όχι εικόνες!

Θέμα: Μια νύχτα μαγική!

Η παραμονή των Χριστουγέννων όπως όλοι ξέρουμε από τα παραμύθια, τους μύθους, τους θρύλους και τις ιστορίες, είναι μια νύχτα μαγική. Οι καλικάτζαροι κυκλοφορούν ανάμεσά μας και τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Ένα μικρό καλικατζαράκι χάνει την παρέα του και μπλέκεται σε περιπέτειες. Μια μαγεμένη κούκλα ζωντανεύει και δραπετεύει από το σεντούκι στο οποίο ήταν κλεισμένη. Γράψε μας την ιστορία τους!

Θέμα: Γράψε ένα ποίημα ονειρικό!

Το όνειρο είναι το πρώτο υλικό Για ένα έργο άκρως ποιητικό Χθες ή προχθές θυμίσου Και από την ανάμνηση κρατήσου Του ύπνου σου την περιπέτεια αφηγήσου Με λόγο έμμετρο και λυρικό Ξενάγησέ μας σε κόσμο ονειρικό! Ή σε λόγια πεζά Αφηγήσου ένα όνειρό σου σε μορφή ποιήματος.

Θέμα: Η ζωή χωρίς γραφή και ανάγνωση

Πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς να ξέρεις να διαβάζεις; Μπορείς να φανταστείς την καθημερινότητά σου χωρίς ανάγνωση και γραφή; Περίγραψέ τη μας!

Θέμα: Γράψε μυστικά και ψέμματα!

Έχεις πει ποτέ σου ψέματα; Έχεις κρυμμένο κάποιο μυστικό που θα ήθελες επιτέλους να μοιραστείς; Αν όχι, γράψε μας μια μυστική ιστορία της οποίας το ψέμα μοιάζει αληθινό ή η αλήθεια της ψέμα!

Θέμα: Γράψε ένα σύνθημα!

Η προστασία των υδάτινων πόρων και η ορθολογική χρήση τους πρέπει να γίνει ευθύνη όλων μας! Επινόησε ένα σύνθημα για την προστασία του νερού για να ευαισθητοποιήσεις τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Θέμα: Γίνε ακτιβιστής!

Γράψε μια επιστολή διαμαρτυρίας, διεκδικώντας την προστασία των μικρών προσφύγων και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους!

Θέμα: Η περιπέτεια μιας γάτας!

Έχεις φουντωτή ουρά και γυαλιστερό τρίχωμα. Τα παιχνιδιάρικα μουστάκια σου λαχταρούν τη σκανταλιά. Διηγήσου μας μια από τις περιπέτειες που έζησες μαζί με τους φίλους ή τους εχθρούς σου!

Θέμα: Γίνε Δημοσιογράφος

Γράψε ρεπορτάζ για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει ακολουθώντας τους βασικούς δημοσιογραφικούς κανόνες όπως περιγράφονται στην ενότητα Εξερευνώντας ένα θέμα του Μικρού Αναγνώστη!

Θέμα: Γράψε, μη φοβάσαι!

Έχεις ποτέ υπάρξει εσύ ή κάποιος φίλος σου θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, στο παιχνίδι, στο φροντιστήριο; Γράψε μας τις εμπειρίες σου και νίκησε το φόβο!

Θέμα: Ένα ταξίδι στο χρόνο

Μια νέα επαναστατική εφεύρεση σου επιτρέπει να μεταφερθείς όπως είσαι (με αποσκευές ή χωρίς) στην Αρχαία Αθήνα,  και να περάσεις μία ημέρα παρέα με τον Λέοντα  και την Μελίτη συνοδεύοντάς τους στο σχολείο, στην παλαίστρα, στο σπίτι ή όπου αλλού εσύ επιλέξεις….
Διηγήσου μας τις εμπειρίες σου από το φανταστικό αυτό ταξίδι!

Θέμα: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Γράψε ένα δικό σου παραμύθι με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Χρησιμοποίησε αν θες τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις των εορτών αυτών, ή άσε ελεύθερα τα καλικατζαράκια της φαντασίας σου να σε οδηγήσουν!

Θέμα: Το Μαγικό Βιολί

Υπόθεση:
Ένας βασιλιάς μισούσε την μουσική και την ομορφιά. Δεν δίστασε να φυλακίσει ακόμα και την κόρη του για να μην τραγουδάει. Ένας τσιγγάνος με ένα μαγικό βιολί ελευθέρωσε την κοπέλα και κατάφερε να μαλακώσει την πέτρινη καρδιά του βασιλιά , χάνοντας όμως την δική του μαγική δύναμη. Ο βασιλιάς τότε άρχισε να τραγουδάει και το μαγικό βιολί ζωντάνεψε.

Θέμα: Το καλοκαίρι

Ποιήματα για το καλοκαίρι που πέρασε, το καλοκαίρι που θα’ ρθει ή το καλοκαίρι των ονείρων σας!

Θέμα: Ο ήρωας της Φύσης

Ξύπνησες μια μέρα και ανακάλυψες ότι έχεις μια υπερδύναμη. Ποια θα ήθελες να ήταν αυτή και πως θα βοηθούσες το περιβάλλον; Θα επέλεγες να επηρεάσεις τα ζώα, τα φυτά, την γη ή τους ανθρώπους;

Θέμα: Αν ήμουν συγγραφέας...

Έχεις φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή σου αν ήσουν συγγραφέας…;

Θέμα: Σε μια άλλη εποχή

Αν ζούσες σε άλλη εποχή, ποια θα ήταν αυτή; Στο παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον; Σε ποια χώρα; Τι θα σου άρεσε να κάνεις;